MALZEMELER
- 1 su bardağı pilavlık pirinç
- 1/2 su bardağı arpa şehriye
- 1,5 su bardağı sıcak su
- tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ+1 yemek kaşığı tereyağ
HAZIRLANIŞI
Pirinç 2 tatlı kaşığı tuz ve 2 su bardağı sıcak suda yarım saat bekletilir. Suyu iyice süzülür. Arpa şehriyeyi yağda rengi değişene kadar kavuruyoruz. Suyu süzülmüş yıkanmış pirinci de tencereye alıp, kavurmaya devam ediyoruz. 2-3 dakika sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Üzerine 1,5 ölçü kaynar suyu ve kafi miktarda suyu ilave edip, 1 dakika daha kaynatıp altını kısıyoruz. Tencerenin kapağı kapalı ara ara kontrol ederek suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra kapağı kaldırıp kağıt havlu koyuyoruz ve tekrar kapağı kapatıyoruz. 15-20 dakika demlenmeye bırakıyoruz. Kolay gelsin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder