5 Mart 2013 Salı

KABAK TATLISI (AYDIN USULÜ)





MALZEMELER

  • 2 kg kabak
  • 2 su bardağı toz şeker
  • bol ceviz
HAZIRLANIŞI


Kabakların dış kabuklarını soyup yaklaşık 2*3 cm ebatlarında yaklaşık 3 mm kalınlığında doğrayın. En önemli nokta burada. Kesinlikle ince olmalı. Tencereye aralara şeker serperek işlemi tamamlayın. En az 8-10 saat bekletip şeker suyunu salınca ocağa alıyoruz. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp suyunu hafif çekene ve şerbet kıvamını alana kadar pişirin. Kabaklarınız da pişince ocağın altını kapatıp oda sıcaklığına gelince bol ceviz ile servis yapabilirsiniz. Afiyet ŞEKER olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder