- 1 paket kakaolu petibör bisküvi
- 1 paket sade petibör bisküvi
- 2 yemek kaşığı kakao
- 4 kahve fincanı şeker
- 6 tatlı kaşığı nişasta
- 4,5 su bardağı süt
HAZIRLANIŞI
Bisküviler hariç tüm malzemeyi karıştırıp, orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp karıştırmaya devam edip 2 dakika sonra ocaktan indiriyoruz. Yaklaşık 5 dakika ara ara karıştırarak üzerinin kabuk tutmasını engelliyoruz.
Sırasıyla 1 kakaolu bisküvi, 1 yemek kaşığı krema, 1 sade bisküvi sıralayarak 7-8 kat yapıyoruz. Devrilmemesi için düz bir yere yaslayıp yan çeviriyoruz. Tüm bisküvileri bu şekilde hazırlayıp ardı sıra diziyoruz.
Kalan sosu da üzerine döküp pastamızı soğumaya bırakıyoruz. Bu işlemi yaparken hızlı davranmak gerekiyor. Eğer Krema soğur ve koyulaşırsa 2 yemek kaşığı süt ilave edip tekrar ocağa alın ve biraz ısıtın. İşleme devam edin. Pastamızı en az 4-5 saat dinlendirin.
Hazır hale gelen pastamızı resimdeki gibi verev şekilde kesmelisiniz ki deseni ortaya çıksın.Kesim açısını değiştirdikçe desen de değişir. Üzerini hindistan cevizi, ceviz, fındık yada süsleme şekerleri ile süsleyebilirsiniz. hem çok kolay, hem de çok orjinal bir pasta. Afiyet olsun.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder