MALZEMELER
- 200 gram tel kadayıf
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Muhallebi için;
- 1 litre süt
- 2,5 kahve fincanı toz şeker
- 2 kahve fincanı un
- 1 paket vanilin
- 1 kutu hazır krema (200 ml)
HAZIRLANIŞI
Kadayıf ve tereyağı teflon tavada tahta kaşık ile parçalanarak kavrulur. Rengi altın sarısı olunca soğumaya bırakılır.
Krema hariç kalan tüm malzemeler karıştırılarak muhallebi kıvamına getirilir. Sürekli çırpılır, muhallebi ılık bir hal alınca krema ilave edilip tekrar çırpılır.
Hazırlanan kadayıfın yarısı tepsinin altına serilir, muhallebi dökülüp kalan kadayıf üzerine serilir. Buzdolabında 2 saat soğumaya bırakılır. Afiyet olsun.
goruntuyu begenmıstım denedım cok teşkkr ederız gercekten harıka bır tarıf ellerınıze sağlık
YanıtlaSil