4 Kasım 2012 Pazar

KIRMIZI LAHANA TURŞUSU



MALZEMELER

  • 1 adet orta boy kırmızı lahana
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • kavanozun üzerini tamamlayacak kadar kaynatıp soğutulmuş su
  • 2 diş sarımsak
  • 1 er tatlı kaşığı tuz ve şeker
HAZIRLANIŞI

Lahana ince ince kıyıp tuz ve şeker ile iyice ovduktan sonra yıkayıp süzüyoruz. Süzülmüş lahanaları kavanoza yerleştirip ayrı bir yerde harmanladığımız sirke, tuz, sıvı yağı kavanoza ilave ediyoruz. sarımsakları da ilave edip, gerekirse su ile tamamlayıp ağzını sıkıca kapatıyoruz. Kavanozları ters çevirip su kaçırıp, kaçırmadığını kontrol ediyoruz. Kaçak yoksa serin ve karanlık bir yerde olmasını bekliyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder