MALZEMELER
- 4 adet patlıcan
- 300 gr yemeklik kıyma
- 1 adet iri kurusoğan
- 2 adet sivri biber
- 3 diş sarımsak
- 3 adet domates
- 3 yemek kaşığı salça
- tuz, karabiber
- 1 bardak sıvı yağ (kızartmak için)
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alaca soyup, parmak kalınlığında dilimliyoruz ve 15 dakika tuzlu suda bekletiyoruz. Acısı çıkan patlıcanların suyunu sıkıp, kızartıyoruz. Diğer tarafta kıymayı soğan, sarımsak, biber ile soteliyoruz. Suyunu çekmek üzere iken 2 kaşık salça ve 2 adet doğranmış domatesi de ilave edip tuz ve karabiberini de ilave edip, 5 dakika sonra ocaktan alıyoruz. Fırın tepsisine patlıcanları dizip üzerine kıymayı örtüyoruz. Kalan 1 domatesi ince ince dilimleyip tepsinin üzerine diziyoruz. 1 kaşık salça ile 1 bardak sıcak suyu karıştırıp, hafifçe oturtmanın üzerine gezdiriyoruz. 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Domatesler kızarınca servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder