5 Mart 2013 Salı

MERCİMEK ÇORBASI


MALZEMELER
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet iri kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • nane, tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI

Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp sıvı yağda soteliyoruz. Soğanlar pembeleşince salçayı da ilave edip, 2 dakika sonra yıkanmış mercimeğimizi de tencereye alıyoruz. Üzerine 4 bardak su ilave edip, kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıyoruz ve mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Eğer koyu kalırsa biraz kaynatılmış su ilave edebilirsiniz. Mercimek pişince çırpma teli ile 5 dakika sürekli karıştırıyoruz. Buradaki amaç çorbanın homojen olmasını sağlamak. Un ile de bunu yapabilirsiniz ama bu sefer de kalorisi artar. Ocaktan almadan önce 1 tatlı kaşığı nane, kafi miktarda tuz karabiber ilave edebilirsiniz. Sıcak sıcak afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder