5 Mart 2013 Salı

ZEYTİNYAĞLI REZENE KAVURMASI


MALZEMELER

  • 1 kg taze rezene
  • 2 adet iri kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı şeker ve tuz
  • 2'şer yemek kaşığı zeytinyağı ve sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Kuru soğan yemeklik doğranır, kıyılmış sarımsak ile yağda soteliyoruz. Bu arada rezenenin kökünü ve saplarını küçük küçük doğruyoruz. Soğanımıza ilave edip, ara ara karıştırarak suyunu bırakıp tekrar çekene kadar kavuruyoruz. Pişmesine doğru şeker ve tuz ilave edip rezene yumuşayınca ocağın altını kapatıp, tencerenin kapağı kapalı soğumaya bırakıyoruz. İster meze, ister garnitür. Tadına doyamazsınız. Tam mevsimi, afiyet olsun.....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder