6 Şubat 2013 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI PIRASA


MALZEMELER

  • 1/2 kg pırasa
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 kesme şeker ve tuz
HAZIRLANIŞI

Yemeklik doğranmış soğanı  ince ince dilimlenmiş havucu ve sarımsağı kısık ateşte 3 kaşık zeytinyağı ile soteliyoruz. salçayı ilave edip 1 dakika daha soteliyoruz. Pırasayı 2 cm uzunluğunda doğrayıp, tencereye ilave ediyoruz. limon suyu şeker ve tuzunu ilave edip, üzerini kapatacak kadar su ilave ediyoruz. Pırasalar yumuşamaya başlayınca pirinci de ilave edip suyunu kontrol ediyoruz. Çünkü bu aşamada pirinç de su çekecek. Gerekirse azar azar kaynamış su ilave edebiliriz. Yemeğimiz pişince ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuk servis yapınız. (Önemli not yemek sulu olmamalı ) Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder