4 Şubat 2013 Pazartesi

FIRINDA KABAK MÜCVERİ

MALZEMELER
  • 5 adet orta boy kabak
  • 2 adet yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 demek dereotu
  • 3 dal taze soğan
  • 1 su bardağı peynir karışımı (tulum-beyaz)
  • Kaşar peyniri rendesi (üzerini kaplayacak kadar)
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 1 su bardağı un 
  • tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI

Kabakları yıkayıp kabuklarını soyuyoruz ve rendeleyip suyunu iyice sıkıyoruz. Yumurtayı çırptıktan sonra yeşillik ve kaşar peyniri hariç tüm malzemeleri ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra kabakları ve ince kıyılmış yeşillikleri ilave ediyoruz. Karışımı yağlanmış tepsiye döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişiriyoruz. Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpip kaşar eriyip kızarana kadar yaklaşık 5 dakika daha pişiriyoruz. Fırının ağzı kapalı soğumasını ve içini çekmesini bekliyoruz. Dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile de servis yapabilirsiniz. Eğer çocuğunuz kabak sevmiyor ise bu yöntemi deneyebilirsiniz. Çünkü peynirli börek gibi oluyor. Afiyet olsun :))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder