MALZEMELER
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı tepeleme dolu un
- 4 yemek kaşığı pirinç
- 4 su bardağı su (oda sıcaklığında)
- Nane, pul biber, tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
HAZIRLANIŞI
Baharatlar ve tereyağ hariç tüm malzemeler iyice karıştırılıp, Orta hararetli ateşte sürekli aynı yöne karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığı zaman ocağın altını kısıp ara ara karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Ocağı altını kapattıktan sonra tuzunu ilave edin. Çorbanız demlenirken tavada tereyağını eritip nane ve pul biber ilave edin. Çorbaları kaselere koyduktan sonra hazırladığınız naneli sos ile tabaklarınızı süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder