MALZEMELER
- 250 gram baharatlı sucuk
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 1 adet kuru soğan
- 5-6 adet kuru domates dilimi
- 2 adet sivri biber
- 2 yemek kaşığı salça
- tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatıp, ertesi gün suyunu değiştirerek yarı pişmiş haşlıyoruz. Tencerede sıvı yağ ile yemeklik doğranmış soğanı soteliyoruz. soğanlar hafif pembeleşince biber ardından da doğranmış sucuğu ilave ediyoruz. Sucuklar da kızarınca salçayı ve kuru domatesleri ilave edip, 1 dakika daha kavuruyoruz. Kuru fasulyeyi süzüp, tencereye alıyoruz. Üzerine sıcak su ve tuzunu ilave edip, fasulye yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Fasulyelerin dağılmamasına dikkat edin. Veeeee karşı koyamayacağınız lezzet. Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder