12 Ocak 2013 Cumartesi

SADE KEK




MALZEMELER

  • 3 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
  • 4/3 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un (elenmiş)
HAZIRLANIŞI

Yumurta ve şekeri iyice çırpalım. kek yapımında en önemli malzemelerin oda sıcaklığında olması ve şekerin tamamen erimiş olması. Sıvı malzemeleri sırasıyla ilave ettikten sonra un ve kabartma tozunu ilave edip homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım. Kek kalıbımızı önce katı yağ ile yağlayıp sonra un serpin ve tepsinin dibini un ile sallayarak kaplayın. Fazla unu dökün. Hazırladığınız karışımı kalıba boşaltıp,  2-3 dakika  kadar dinlendirin. önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Pişirme sırasında fırın kapağını sakın açmayın. kekiniz söner. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder