MALZEMELER
- 1 kg ayva (reçellik küçük olanlardan)
- 1 kg toz şeker
- 5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Tencereye alıp, şekerimizi ilave ediyoruz. Çekirdeklerini de ilave edip, suyunu ilave ediyoruz ve orta hararetli ateşte kaynayana kadar ara ara karıştırarak pişiriyoruz.
Kaynamaya başladıktan sonra suyu azalırsa ilave edebilirsiniz. Reçelimiz kızarmaya başlayıp, ayvalar yumuşayınca reçelimiz hazır demektir.
(Emin olmak için suyundan 1 kaşık kadar tabağa koyun, soğuyunca tabağı eğin, reçel yavaş akıyor ise olmuş demektir ;)) limon suyumuzu da ilave edip, ocaktan alabilirsiniz. Soğuttuktan sonra temiz ve kuru kavanozlara alıp, oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz. Afiyet şeker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder