MALZEMELER
- 3 yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
- 4/3 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un (elenmiş)
- 2 yemek kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekeri iyice çırpalım. kek yapımında en önemli malzemelerin oda sıcaklığında olması ve şekerin tamamen erimiş olması. Sıvı malzemeleri sırasıyla ilave ettikten sonra un ve kabartma tozunu ilave edip homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım. Kek kalıbımızı önce katı yağ ile yağlayıp sonra un serpin ve tepsinin dibini un ile sallayarak kaplayın. Fazla unu dökün. Hazırladığınız karışımdan 1 bardağa yakın ayırıp içine kakao karıştırın. Önce sade keki kalıba boşaltıp ardından kakaolu karışımı sade kekin üzerine gezdirin. 2-3 dakika kadar dinlendirin. önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık dakika pişirin. Pişirme sırasında fırın kapağını sakın açmayın. kekiniz söner. Afiyet olsun. iki
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder