MALZEMELER
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı maden suyu
- 1 su bardağı saf kepek
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 2 yemek kaşığı susam, çörek otu,
- 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- Yeteri kadar kepekli un
- Üzeri için yumurta sarısı
YAPILIŞI
Şeker, maya ve ılık süt karıştırılıp, mayanın erimesi için beklenir. Maya eridikten sonra tüm malzemeler ilave edilerek, ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlarız.
Hamurumuzun üzerini nemli bez ile örtüp yaklaşık 30-45 dk. mayalanması için bekliyoruz.
Hazır olan hamurumuzu mandalin büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp, aralıklı olarak yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. 15 dakika kadar da tepside dinlendirip, 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder