18 Aralık 2012 Salı

EKŞİLİ KÖFTE

MALZEMELER

  • 250 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 2 yemek kaşığı nohut (haşlanmış)
  • 1 yemek kaşığı tel şehriye
  • 1 yumurta
  • Tuz karabiber
  • 1 ince dilim ekmek (ufalanmış)
  • nane
TERBİYESİ İÇİN
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 limonun suyu
HAZIRLANIŞI




Kıymayı yumurta, ufalanmış ekmek, pirinç, tuz ve karabiberle yoğuralım. Hazırladığımız köfteden fındık büyüklüğünde toplar yapıp una bulayalım. tencereye 4 bardak su koyup, kaynara çıkınca haşlanmış nohutu ve una bulanmış köfteleri suya salalım. Pirinçler şişip, köfte pişince yumurta sarısı ile limon suyunu çırpıp yemeğin suyu ile ılıştıralım.  Karışımı azar azar ve sürekli karıştırarak köftemize katalım. Tel şehriyeyi de ilave edip 5 dakika kısık ateşte pişirelim. Nanemizi de ilave edip, ocağın altını kapatabiliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder