16 Aralık 2012 Pazar

TAHILLI KURABİYE

MALZEMELER

  • 100 gram margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı üzüm, doğranmış kayısı, çiğ fındık, ceviz, çiğ badem  karışımı
  • 2  yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 3 yemek kaşığı kuru meyveli müsli
  • 2 yemek kaşığı yulaf kepeği
  • 1 yemek kaşığı toz tarçın
  • 1 yumurta
  • 1/2 su bardağı toz tatlandırıcı
  • 1/2 su bardağı kepekli un
  • yeteri kadar tam buğday unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
HAZIRLANIŞI

margarin,şeker ve yumurta iyice karıştırılır. kalan tüm malzemeler ilave edilip, ele yapışmayacak hamur elde edene kadar tam buğday unu ilave edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak 1/2 cm kalınlığında kurabiyeler hazırlanıp, 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Kurabiyeler pişince hemen fırından alalım ve soğumaya bırakalım. Sağlıklı atıştırmalıklarınız hazır. Afiyet olsun......


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder