- 100 gram margarin (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı üzüm, doğranmış kayısı, çiğ fındık, ceviz, çiğ badem karışımı
- 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 3 yemek kaşığı kuru meyveli müsli
- 2 yemek kaşığı yulaf kepeği
- 1 yemek kaşığı toz tarçın
- 1 yumurta
- 1/2 su bardağı toz tatlandırıcı
- 1/2 su bardağı kepekli un
- yeteri kadar tam buğday unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
HAZIRLANIŞI
margarin,şeker ve yumurta iyice karıştırılır. kalan tüm malzemeler ilave edilip, ele yapışmayacak hamur elde edene kadar tam buğday unu ilave edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak 1/2 cm kalınlığında kurabiyeler hazırlanıp, 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Kurabiyeler pişince hemen fırından alalım ve soğumaya bırakalım. Sağlıklı atıştırmalıklarınız hazır. Afiyet olsun......
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder