- 1/2 Kg asma yaprağı
- 4 Adet kuru soğan
- 2 su bardağı dolmalık pirinç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 küçük paket dolmalık fıstık
- 1'er tatlı kaşığı nane ve toz şeker
- 1'er çay kaşığı tarçın ve karabiber
- 1/2 limon suyu ve 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 demet ince kıyılmış maydanoz
- tuz
HAZIRLANIŞI
Kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytin yağı ile soteliyoruz. Fıstıkları da ilave edip 1 dakika daha kavuruyoruz. Pirinci ilave edip, yaklaşık 2 dakika daha kavuruyoruz. 1 çay bardağı suyu ilave edip, kısık ateşte tencerenin kapağını kapatıp, suyunu çekmesini bekliyoruz. Kalan tüm malzemeleri ilave edip karıştırıyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp, soğutuyoruz. Bu arada asma yapraklarını eğer salamura ise 5-6 kere iyice yıkayıp, hafifçe sıkın. Eğer taze ise kaynar suda 1-2 dakika yumuşamasını sağlayın ve süzgece alın soğumasını bekleyin. Her bir yaprağı avcunuzda açıp 1 tatlı kaşığı kadar koyup, önce yanlarını kapatın ve rulo yapın. Sarmalarınızı tencereye dizmeden önce kötü yaprakları tencere dibine dizin ki sarma tencereye yapışmasın. İşlem bittikten sonra üzerini tekrar yapraklar ile kapatın, yarım limon suyu ve yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. Yaprakların pişerken açılmaması için 1 tabak kapatın, 2 subardağı kaynar su ilave edip, yaklaşık yarım saat pişirin. Pişen sarma tenceresini soğuturken aslan kapağını açmayın. Eğer açık kalırsa yapraklarınız kararır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder