5 Kasım 2012 Pazartesi

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI





MALZEMELER

  • 30 Adet kabak çiçeği
  • 30 Yemek kaşığı dolmalık pirinç
  • 2 Adet domates
  • 1 Adet kuru soğan
  • 1 Yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • Bol miktarda nane, maydonoz, dereotu
  • tuz , karabiber, kekik, kimyon
  • 1 Küçük çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limon suyu ve 1 kaşık nar ekşisi
HAZIRLANIŞI

Kabak çiçekleri çok hassastır. Dikkat etmeniz gereken çiçeklerin aynı gün toplanmış olması gerekmektedir. Çiçeklerin tohumlarını temizleyip, yıkayın. Zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanları kavurup,  salçayı ilave edip kavurmaya devam edin. Yıkanmış pirinci ilave edin. Az miktarda su ekleyerek pirinci yarı pişirin.  Domatesleri küçük doğrayın, yeşillikleri kıyın, tuz ve baharatıda ilave edip en son limon suyunu da harcımıza katıp, çiçekleri narince doldurun. Uç kısımda kalan yaprakları da üst üste kapatıp, tencereye sıralayın. Az miktarda su ilave edip, kontrol ederek pişirebilirsiniz. Harç yarı pişmiş olduğu için çabuk pişiyor. Benim için sayılı güzel tatlardan biri. Afiyet şeker olsun :)











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder