9 Kasım 2012 Cuma

TAVA BÖREĞİ


MALZEMELER
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 yada 3 adet hazır yufka (Tavanın büyüklüğüne bağlı)
İÇ MALZEMESİ İÇİN
  • 1 su bardağı dolusu beyaz peynir ve kaşar peyniri karışımı
  • Maydanoz

HAZIRLANIŞI

Tavayı yağlayın. Bir kasede süt, yumurta ve sıvı yağı çırpın. Bir yuf­kayı kenarları yanlardan sarkacak şekilde tavaya serin. Sos koyup, ikinci yufkanın 1/4 'ünü  serip, 2. yufkanın kalanını iri parçalar kopararak tava­ya koyun. 


Üzerine  sosun yarısını gezdirelim. Peynir ve kıyılmış maydanoz serpin. Kalan son yufkanın 3/4'ünü parçalayın. Hafif soslayın, kalan son parça yufkayı düzgünce serip, kalan sosu da döküp tavanın kenarlarından sarkan yufkaları tavanın üstüne kapatın ve sos ile bütünleşmesini sağlayın.


 Üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ sürüp, kısık ateşte bir yüzünü kızartıp, ters çevirin. Her iki yüz de kızardıktan sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder