MALZEMELER
- 2 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı süt
- 2 yada 3 adet hazır yufka (Tavanın büyüklüğüne bağlı)
İÇ MALZEMESİ İÇİN
- 1 su bardağı dolusu beyaz peynir ve kaşar peyniri karışımı
- Maydanoz
HAZIRLANIŞI
Tavayı yağlayın. Bir kasede süt, yumurta ve sıvı yağı çırpın. Bir yufkayı kenarları yanlardan sarkacak şekilde tavaya serin. Sos koyup, ikinci yufkanın 1/4 'ünü serip, 2. yufkanın kalanını iri parçalar kopararak tavaya koyun.
Üzerine sosun yarısını gezdirelim. Peynir ve kıyılmış maydanoz serpin. Kalan son yufkanın 3/4'ünü parçalayın. Hafif soslayın, kalan son parça yufkayı düzgünce serip, kalan sosu da döküp tavanın kenarlarından sarkan yufkaları tavanın üstüne kapatın ve sos ile bütünleşmesini sağlayın.
Üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ sürüp, kısık ateşte bir yüzünü kızartıp, ters çevirin. Her iki yüz de kızardıktan sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder