19 Kasım 2012 Pazartesi

LAZANYA

MALZEMELER
(6 kişilik)

  • 9 Yaprak lazanya (Barilla marka almanızı tavsiye ederim)
  • 350 gr orta yağlı kıyma
  • 2 Adet havuç
  • 3 Adet domates
  • 1 Adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • tuz
BEŞAMEL SOS
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • tuz
  • Yada pratik olmasını isterseniz 1 paket hazır beşamel sos ve 3+ 3/4 su bardağı süt
HAZIRLANIŞI

Soğanı yemeklik doğrayıp 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile soteliyoruz. Rendelenmiş havuçları ve sarımsakları ilave edip sotelemeye devam ediyoruz. 1 dakika sonra kıymayı da ilave edip, pişene kadar ara ara karıştırıyoruz. Domatesi yemeklik doğrayıp, tuzunu da ilave edip 2 dakika daha ocakta tutalım. Bu arada beşamel sosu hazırlamaya başlayalım. Tereyağını eritip, unumuzu ilave edelim kavurmaya başlayalım.rengi  değişince azar azar sütü ilave edelim koyulaşıncaya kadar sürekli karıştıralım. Tuzu da katıp, ocağın altını kapatıp Lazanyamızı hazırlamaya başlayalım.


Dikdörtgen bir borcama beşamel sos yayıp, 3 adet lazanyayı yan yana dizelim. Üzerine beşamal sos ve kıyma harcından koyalım. Aynı sıralama ile lazanyamızı bitirip en son beşamal sosu da döküp, 200 derece fırında 15 dakika pişirdikten sonra kaşap peynirini rendeleyip 5 dakika daha pişirelim. Fırını kapatıp 10 dakika demlenmesine izin verin. Veeeee Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder