MALZEMELER
(6 kişilik)
- 3 Adet Palamut
- 3 Adet Patates
- 3 Adet Kuru soğan
- 4 Adet Kırmızı biber
- 6 Adet Yeşil biber
- 5 Adet Domates
- 1 baş Sarımsak
- 1 Demet Maydanoz
- Tane karabiber, tuz
- 1/2 çay bardağı Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Palamutları yıkayıp 5 cm kalınlığında dilimleyin. Patatesleri soyup yıkadıktan sonra 1/2 cm kalınlığında dilimleyin. Diğer malzemeleri salata hazırlar gibi hazırlayın. Tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırıp harcın yarısını tepsiye yayın. Üzerine sırasıyla patates dilimlerini ve balıkları yerleştirin, en son kalan salata harcını yayın ve önceden ısıtılmış 250 derece fırında yaklaşık 1 saat ara ara kontrol ederek pişirin. Genelde en geç pişen patates oluyor. Patatesi kontrol ederek pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Hem kolay, hem zahmetsiz, hem de faydalı :) Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder