MALZEMELER
- 6 Adet uzun patlıcan
- 250 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 6 adet sivri biber
- 3 adet domates
- 3 tane sarımsak
- maydanoz
- tuz, karabiber, kekik
- 1 yemek kaşığı salça
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları çizgili soyup, tuzlu suda 15 dakika bekletelim. Bu arada kurusoğanı yemeklik doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvı yağda sotelemeye başlayalım. Kıymamızı ilave edelim. pişene kadar ara ara karıştıralım.Domatesin 2 tanesini yemeklik doğrayıp harcın içine katalım. En son kıyılmış maydanozu, tuz ve baharatları ekleyelim. Ocağın altını kapatıp, demlenmesi için kenara alalım.
Sıra geldi patlıcanlarımıza. Sudan çıkarıp acı suyunu sıkıp kağıt havlu ile kurulayalım. Az yağda sürekli çevirerek kızartalım. (Yemeğimizin hafif olması için az yağ tavsiye ederim) Kızaran patlıcanları tekrar kağıt havlu üzerine alıp, yağının süzülmesini sağlayın. Patlıcanların tatlı kaşığı yardımı ile göbeklerini açıp içine kıymalı harçtan koyalım ve tepsiye sıralayalım. Üzerlerine domates dilimi ve biber bırakın. Salçayı su ile seyreltip patlıcanları suda boğmayacak kadar salçalı su koyalım. Sarımsakları aralara serpiştirelim. 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika yeterli. Afiyet şeker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder