28 Ekim 2012 Pazar

FIRINDA PATLICAN KEBABI

MALZEMELER
(8 kişilik)






  • 500 gr köflelik kıyma
  • 4 adet patlıcan
  • 3 adet patates
  • 3 adet domates
  • 8 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yumurta
  • 2 dilim ufalanmış bayat ekmek
  • tuz, kekik, kimyon, köfte baharı, karabiber
  • 1 baş sarımsak
HAZIRLANIŞI

Patlıcanı alacalı soyup, tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz. Bu arada kıymayı rendelenmiş soğan, ekmek, tuz karabiber, köfte baharı, kimyon ile yoğurup kızartıyoruz. Patatesleri yarım santim kalınlığında dilim dilim doğrayıp hafif kızartıyoruz. Patlıcanların tuzlu suyunu  sıkıp kuruttuktan sonra onları da kızartıyoruz. Domatesleri de halka halka dilimliyoruz. Daha sonra tepsinin ortasından başlayarak dairesel hareketle patlıcan, domates, patates, köfteyi sıra sıra diziyoruz. tepsinin tamamını bu şekilde doldurup üzerine biber ve sarımsakları koyuyoruz. kekik ve tuz serpip hazırladığımız salçalı suyu da üzerine döktükten sonra 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Bu tarifte yemeğinizin estetik olmasını istiyorsanız,  tüm malzemeleri  mümkün olduğu kadar aynı boyutta doğramalısınız. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder