( 15 kişilik)
- Levrek, çipura yada eş değer büyüklükte balık (kişi sayısına göre)
- 2 kg iri taneli kaya tuzu
- 4 kg un
- su
HAZIRLANIŞI
Balıkları ayıklayıp, yıkayıp süzülmesi için bir kenara alın. Tuz ile unu harmanlayıp sert bir hamur elde edene kadar su ilave edin. Hamuru ikiye bölüp, yağlanmış tepsiye merdane ile açtığınız hamuru yerleştirin. Suları süzülmüş balıklarınızı tepsiye yerleştirin. Kalan hamuru tekrar merdane ile açıp, balıkların üzerini hiç boşluk kalmayacak şekilde kapatın. Alttaki hamurla üsteki hamuru iyice yapıştırmak için elinizi suya batırıp kaynaştırabilirsiniz. Hamur üzerinde delik olmamalı. O yüzden fırına atmadan önce iyice kontrol edin. Malzememizi 200 derece fırında 90 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız balıkları 5 dakika dinlendirip, hamuru üzerinde dikkatlice alıp, servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder