MALZEMELER
- 1 kg kalamar
- 2 şişe soda
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- mısır unu
- tuz
- limon
- sıvı yağ (kızartmak için)
SOS İÇİN
- 1 kase yoğurt
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 2 dilim ufalanmış ekmek içi
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Soda ve şeker karıştırılıp içine kalamarlar ilave edilir. Bu karışım en az 4-5 saat bekletilir. Daha sonra iyice yıkanıp, süzgeçte suyunun süzülmesi için biraz bekletilir.
Tuz ve mısır unu harmanlanıp, kalamarlar bu karışıma iyice bulanıp silkelendikten sonra bol yağda kızartılır.
Sos için tüm malzemeler iyice karıştırılır. Yanında sos ve limon ile servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder