MALZEMELER
- 1 kg kızılcık
- 1/2 kg tatlı erik (yumuşak)
- yeteri kadar toz şeker
HAZIRLANIŞI
|
Resim yazısı ekle |
Kızılcık ve erik yıkanıp temizlendikten sonra tencereye alınır üzerini kapatacak kadar su konulup, malzemeler iyice yumuşayana ve özleşene kadar kaynatılır. Ocağın altı kapatılıp oda sıcaklığına gelince kevgirde el yordamı ile süzülür. Süzülen meyve suyu daha posasız istenir ise daha ince gözenekli süzgeçten bir kere daha geçirilir. Malzeme tekrar tencereye alınır ve damak tadına göre toz şeker ilave edilip bir taşım daha kaynatılır. Oda sıcaklığına gelince şişelenip buzdolabında 3-4 gün saklayabilirsiniz. Aslında tüm meyvelerle bu karışımı hazırlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder