MALZEMELER
- 1 çorba kaşığı margarin
- 3 su bardağı su
- 4 çorba kaşığı buğday nişastası
- 1 su bardağı süt
- 2 adet limon suyu ve limon kabuğu rendesi
- 15 çorba kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 paket petibör bisküvi
- hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Margarini eritip, suyu ilave edin. nişastayı süt ile eritin. kaynayan suya azar azar karıştırarak ilave edin, 1-2 dakika daha karıştırın. Ayrı bir kapta limon suyu, rendesi, şeker ve vanilyayı karıştırın. Muhallebiye ilave edin. karıştırmaya devam edin. yumurta sarısını da ilave edip karıştırmaya devam edin. Yumurta kokusu çıkınca ocağın altını kapatın. Borcamı ıslatın. Bir sıra bisküvi, bir sıra muhallebi olacak şekilde üç sıra döşeyin. üstüne hindistan cevizi serpebilirsiniz. Soğuyunca servise hazır, afiyet olsun.
pek güzel görünüyor... Elinize sağlık Fatoş Hanım
YanıtlaSil