6 Ağustos 2012 Pazartesi

ÇİKOLATA SOSLU TAVUK GÖĞSÜ


MALZEMELER

  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı un
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
SOS
  • 1 paket margarin
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 2 yumurta
  • hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI


Tencereye margarini alıp, eritin. Unu ilave edip, 2 dakika kavurun. Kalan malzemeleri de ilave edip, kaynayıncaya kadar karıştırın. Ateşten alıp, ılıyıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika sürekli çırpın. karışımı iki parmak boşluk kalacak şekilde kaba boşaltın. Buzdolabında beklemeye bırakın. Sos için margarini eritin. Ateşten alıp, kakao ve şekeri ilave edin karıştırın. Yumurtaları da ilave edip çok hızlı bir şekilde karıştırın. Muhallebinin üzerine döküp, üzerine hindistan cevizi serpin. Soğuyunca servise hazır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder