28 Temmuz 2012 Cumartesi

KARAMEL SOĞANLI HİNDİ KAVURMA


MALZEMELER

  • 1 kg hindi kuşbaşı
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet patates
  • 3 diş sarımsak
  • biberiye, tuz, kırmızı biber ve toz şeker
HAZIRLANIŞI

Hindi eti teflon tavada ağır ateşte ara ara karıştırarak sotelenir. Pişmesine doğru tuz ve biberiye ilave edilir.

Kuru soğan, kırmızı biber jülyen doğranır. Ayrı bir teflonda kuru soğan ve 1/2 çay kaşığı toz şeker yağsız sotelenir. Yağ olmadığı için kurudukça  yapışmasını önlemek için azar azar su ilave edilir.  Soğanlar yumuşayınca kırmızı biber ilave edilir, aynı işleme devam edilerek biberlerin de pişmesi sağlanır.

Bu arada patatesler küçük küpler halinde doğranır içine doğranmış sarımsak, toz biber ve biberiye ilave edilir.
içine 1 yemek kaşığı zeytin yağı ve 1/2 çay bardağı su ilave edilir, 200 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. Ben fazla zamanım olmadığı için mikrodalga fırında yaptım. Tüm malzemeler pişince et hariç sebzeler karıştırılıp, servis tabağına konulur. Pişmiş etimizde karamelli soğanımızın ortasına yerleştirilir. Sıcak servis yapınız. 

1 yorum: