8 Ağustos 2012 Çarşamba

ÇİKOLATA SOSLU KEK


MALZEMELER

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 paket margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI

Yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Krema kıvamına gelince eritilmiş margarini, sütü, kakaoyu ekleyip iyice karıştırın. Hazırlanan karışımdan 1 su bardağı ayıralım, kalan kısmına un ve kabartma tozunu ilave edip tekrar karıştıralım. Daha sonra yağlanmış unlanmış kalıba karışımı boşaltıp 175 derecede 30-40 dakika pişirelim. 
Ayırdığımız kakaolu karışıma 1 çorba kaşığı kakao ve yarım su bardağı süt ekleyip çoğaltalım. Kek fırından çıkar çıkmaz kalıptan çıkarıp, kakaolu sosu iyice karıştırıp kekimizin üzerine dökelim. Eğer yoğun çikolata tadı isterseniz 1/2 su bardağı damla çikolatayı kek sıcakken üzerine yayın, kek sosu çektiği zaman afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder