8 Ağustos 2012 Çarşamba

KIYMALI RULO


MALZEMELER

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket karbonat
  • Aldığı kadar un
  • tuz
İÇ MALZEME
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz, nane, karabiber, pul biber
HAZIRLANIŞI

Kıyma damak tadınıza göre soğan ve biber ile kavrulur, baharatları da ilave edilip kenara alınır.
Hamur için tüm malzemeler karıştırılıp, kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır. Hamurumuz tezgahın üzerinde elle dikdörtgen şeklinde 1/2 cm açılır.


 Hazırlanan harç hamurun üzerine serpilip, rulo halde sarılır. 

Üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. 

Fırından çıkarılan rulo oda sıcaklığına gelince dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
 

Not: İç malzemeyi peynirli, patatesli yada patlıcanlı da hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder