22 Temmuz 2012 Pazar

DONDURMALI İRMİK HELVASI




MALZEMELER
  • 500 gram irmik
  • 250 gram tereyağ
  • 4 su bardağı süt
  • 4 su bardağı şeker
  • 1 paket çam fıstığı
  • Maraş usulü dondurma
HAZIRLANIŞI
Yağ eritilir, fıstık ve irmik ilave edilip sürekli karıştırılarak kavrulur.



Kavrulmuş irmiğimizin içine süt ilave edilir, kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı 20 dakika pişirilir, 20 dk. sonra şeker ilave edilir, karıştırılıp 10 dakika daha kısık ateşte pişirmeye devam edilir. 1 dk. sonra ocağı altını kapatıp 5 dk. dinlendirebilirsiniz.


Helva demlendikten sonra soğumadan uygun bir kasenin içi helva ile kaplanır, içine dondurma konup, üstü helva ile kapatılır. Servis tabağına ters çevirilir. Tarçın ile servis yapabilirsiniz.



Bu tarif süper oluyor, denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun. Sevgilerimle;)





2 yorum:

  1. bu sıcak yaz gunlerınde harıka bır alternatıf teşekkür ederiz. emegınıze saglık

    YanıtlaSil
  2. balıktan sonra cok güzel olur....

    YanıtlaSil