MALZEMELER
- 2 paket krem şanti
- 1 çorba kaşığı kakao
- 1 yumurta
- 2 çay bardağı soğuk süt
- 25 adet petibör bisküvi
- 1/3 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı badem (sıcak suda bekletilmiş)
- 1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
SOSU İÇİN
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
HAZIRLANIŞI
Krem şantiyi süt ile hazırlayın. yumurta ve şekeri çırpıp, krem şantinin içine kırılmış bisküvi ve ceviz ve çırpılmış yumurtayı ilave edin.
Yuvarlak bir kap içini streç film ile kaplayıp harcı içine yayın.
pastamız buzlukta donduktan sonra ters çevirip servis tabağına alın. Ayıklanmış bademleri pastanın üzerine saplayıp tekrar buzluğa koyun.
Sos için tüm malzemeleri karıştıp ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Daha sonra sosu ocaktan alın. Soğuyunca pastanın üzerini sosla kaplayıp dilimleyerek servis yapabilirsiniz;)
hmmmm bu ne enfes bır seye benzıyor
YanıtlaSilellerinize sağlık gerçekten sabah sabah iştah açtı akşam eve gidip hemen deneyeceğim
YanıtlaSilkızımla birlikte yapmak çok zevkli olacak ... ellerinize sağlık çok güzel görünüyor:)
YanıtlaSilçok güzel... denedim
YanıtlaSil