24 Temmuz 2012 Salı

GÜL BÖREĞİ





MALZEMELER

  • 1 kg yufka
  • 2 su bardağı süt 
  • kafi miktarda sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • peynir ve maydanoz 
HAZIRLANIŞI

süt, sıvı yağ ve yumurta çırpılır. yufka masaya serilir. üzerine hazırlamış olduğunuz karışımdan bolca konulur. Yufka 8 eşit parçaya bölünür.


 Yufkaların geniş kısmına hazırlamış olduğunuz maydonozlu peynir konulur, sigara böreği sarar gibi kıvrılır.


 Daha sonra da kendi çevresinde tekrar sarılır. sıkı sıkı tepsiye dizilir.

  Tamamı bittikten sonra tepsinin içine su konulur, gül börekleri çok sıkmadan alınıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyetle...

2 yorum:

  1. Harika bir borek.. herkes yapsin, cok guzel oluyor..

    YanıtlaSil
  2. Ummadığınız kadar güzel bir lezzet, harika.....

    YanıtlaSil