MALZEMELER
- 1 Adet ramazan pidesi
- 500 gram hazır dana döneri
- 2-3 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Oda sıcaklığında yoğurt
- Tuz, karabiber, pul biber
- Domates, maydanoz, sivri biber
HAZIRLANIŞI
Pidemizi küçük küçük doğruyoruz, fırın tepsisine alıp 5 dakika düşük ısıda ısıtıp diğer malzemeler hazır hale gelinceye kadar sıcak kalmasını sağlıyoruz.
Hazır döner zaten pişmiş oluyor, 2 kaşık tereyağ ile soteleyip onun da sıcak kalmasını sağlıyoruz.
1 yemek kaşığı tereyağı eritip içine çok az sıvıyağ ilave ediyoruz. 2 yemek kaşığı salça ve çok az su ile sos kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Damak tadına göre tuz, karabiber,pul biber ilave edip ocaktan alıyoruz.
Uygun bir tabağa pidemizi döşeyip üzerine sırasıyla döner, yoğurt ve sos koyup, domates, maydanoz ve biberle süslüyoruz. Eğer tereyağından hoşlanıyorsanız, 2 kaşık tereyağını iyice kızdırıp dönerinizin üzerine dökebilirsiniz. Afiyet olsun.
Super gorunuyor. Harika!!. ;-)
YanıtlaSilHarika olmuş bayıldım
YanıtlaSil