ÇOÇUKLUĞUMDAN ;)
MALZEMELER
(20 ADET İÇİN)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- Yeteri kadar un
İÇ MALZEME
- 2 adet elma
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı silme toz tarçın
ÜZERİ İÇİN
- Pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Elmaları rendeleyip şeker ile tavada pişiriyoruz. Suyunu çekince ocaktan alıp tarçın ilave ediyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
İri ceviz büyüklüğünde hamur koparıp yuvarlak olarak elimizle açıyoruz. Düzgün olması için bardakla kesip, fazlasını ayırıyoruz.
Elmalı harçtan hamurun ortasına koyup, resimdeki gibi kapatıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz. Kararmamasına dikkat ediniz.
Kurabiyeleri fırından çıkarıp, servis tabağına alıyoruz ve pudra şekeri serpiyoruz. afiyet olsun.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder