13 Eylül 2012 Perşembe

DİYET RULO PASTA



MALZEMELER
  • 4 yumurta
  • 6 yemek kaşığı tatlandırıcı
  • 4 yemek kaşığı saf kepek
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket light krem şanti
  • 1 paket dr oetker böğürtlen sos (tek kullanımlık)
  • Doğranmış meyve parçacıkları (Eğer Dukan da 3. aşamada iseniz)
HAZIRLANIŞI

Tatlandırıcı ve yumurta sarıları mikserle çırpılır. Ayrı kapta yumurta beyazı kar haline gelinceye kadar çırpılır. Kar haline gelen yumurta beyazı yumurta sarısının içine katılıp yavaşça karıştırılır. Kepek, kakao ve kabartma tozu ilave edilip tahta kaşıkla yavaşça karıştırılır. Hazırlanan karışım yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dikdörtgen şekil verilerek yaklaşık 1/2 cm kalınlığında yayılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika üzeri kızarana dek pişirin. Fırından çıkar çıkmaz yağlı kağıtla birlikte rulo haline getirip üzerine nemli bez örtün ve soğumaya bırakın. Soğuyan kekimizi yağlı kağıttan ayırıp, krem şantiyi tarife göre hazırlayıp yarısını pastanın içine sürün ve meyveleri koyun . Üzerine böğürtlen sosu döküp  rulo yapın ve kalan şanti ve böğürtlen sosu ile süsleyin. Buzdolabında 1 saat dinlendirip, servis yapabilirsiniz. Veeeee karşınızda yağsız unsuz masum PASTA :) 





İsterseniz sade de yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder