27 Ağustos 2012 Pazartesi

MİKRODALGA KEKİ






MALZEMELER

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı damla çikolata
  • fındık kırığı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI

Yumurta ve şeker iyice çırpılır. İçine kakao, süt, sıvı yağ ilave edilip hazırlanan karışımdan 1 su bardağı ayrılır. 
Kalan karışıma un, damla çikolatanın yarısı kabartma tozu ve vanilya ilave edilir, iyice karıştırılır. 25-30 cm çapında borcam yağlanır ve kek malzemesi dökülür. Mikrodalga fırında en yüksek ayarda 7-8 dakika pişirilir.


 



 Bu arada ayırdığınız karışıma 1/2 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı kakao ve 1 tatlı kaşığı şeker ilave edip iyice karıştırın. Fırından çıkan keki sıcakken dilimleyip, sosu dökün ve kalan damla çikolatayı serpin. Damla çikolata kekin sıcağı ile erirken fındık kırığı ile süsleyin.



 Oda sıcaklığına gelince 1  saat kadar da buzdolabında demlenmeye bırakın. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder